Image Image Image Image Image Image Image Image Image

25 nov

By

Legyünk elsők az alkalmazásboltokban!

2013-11-25 | By |

A Google keresőjében jó helyezést elérni hasznos dolog. Magyarországon érdemes az első lapra kerülni, vagyis az első 10-ben lenni. Az okostelefonokon viszont már nem a Google keresője a legfontosabb kereső felület. Az alkalmazások letöltésének népszerűsége miatt jelenleg a telefon használók az alkalmazásboltokban  (Google Play, Apple Store) keresnek játékokat és céges alkalmazásokat.

Ennek üzleti jelentősége már most nagy. A jövőben ez tovább fog erősödni és komoly piaci előnyt lehet kovácsolni a jó helyezés elérésével.

Jelenleg több mint 800.000 iOs alkalmazás és 700.000 Android alkalmazás érhető el az alkalmazásboltokban. Az alkalmazás elkészítése csak az egyik része a feladatnak, mert sikeres egy alkalmazás csak akkor lesz ha sokan le is töltik.

Ebben segít az ASO, vagyis App Store Optimization.

Hogy érhet el egy mobil alkalmazás jó helyezést és mikre kell odafigyelni?

Megfelelő kulcsszavak kiválasztása: Például az éttermek részére jó kulcsszavak lehetnek pl. “étterem“, “étterem budapest“, “étterem győr“, “restaurant” stb.

Név és leírások: A kulcsszavak után fontos egy jó név választása és az alkalmazás leírás megfelelő kitöltése, amely tartalmazza a kiválasztott kulcsszavakat (pl. “Carmen Étterem Győr”). Fontos, hogy elég ütős legyen az érdeklődés felkeltésére.

Attraktív bemutatóképek és ikonok: A felhasználók többsége nem olvassa, hanem csak nézi a tartalmakat. Nagyon fontos tehát egy jól megszerkesztett logó és ikon kép, Továbbá kellően informatív képek az alkalmazás bemutatásáról.

Értékelés: Az alkalmazásokat értékelhetik a felhasználók. Jó ha minél több pozitív értékelésünk van, mert szintén emeli az appunk rangját.

Népszerűség: A szövegben utolsó helyen de fontosság alapján akár az első is lehetne, a letöltések száma. A nagyobb letöltési számmal bíró alkalmazások jobb pozícióba kerülhetnek.

Hivatkozások: Akár a hagyományos weboldal keresőoptimalizálásban, itt is nagyon fontos, hogy minél több hivatkozás mutasson az alkalmazásunkra.